Home     Beeld Senju Kannon Boeddha
Beeld Senju Kannon Boeddha

Beeld Senju Kannon Boeddha


Beeld Senju Kannon Boeddha


19 cm


Sen betekend 1000, dit is de met duizend armen Boddhisatwa. Deze 1000 handen of armen betekenen zoveel mogelijk hulp aan ons bieden zodat we veilig in het paradijs mogen vertoeven. Paradijs betekent: gelukkig leven, vrij van problemen, zowel lichamelijk als mentaal.
Iedere hand houdt een gereedschap vast. Dit betekent dat Senju kanon ons in verschillende situaties kan helpen met al zijn verschillende gereedschappen.
In het Japans betekent 1000 ook een uiting van veel, want als je goed telt kom je niet tot 1000. 10.000 = manju, is symboliek voor oneindig.

Een hand houdt een scroll vast, dit betekent onderwijs. Sommige handen houden een wapen vast. Waarom.. , dit is nodig tegen een gevecht met de kwade Goden (duivels). Ook hierin zijn er variaties.

Er zijn 40 armen afgebeeld, 1 arm symboliseert 25 armen. In de handpalmen is een oog afgebeeld, de betekenis hiervan is dat Senju kanon ons 1000 mijlen hiervandaan nog kan zien, met andere woorden, de Boddhisatwa kan alles zien.
In het Japans wordt dit ook wel aangeduid als Sen Ri Gan. Sen=1000, Ri=mijl, Gan=oog.

Het is onmogelijk dat de Amida Boeddha, wat dit symbool symboliseert, ons zelf benadert, daarvoor is HIJ te machtig, te groot voor. Daarom zendt hij ons de Senju Kanon als zijn boodschapper.

Er zijn verschillende afbeeldingen van Senju Kanon. Hier is een oud Chinees verhaal: Er was eens een vrouw, die heel hard haar best deed om verlicht te worden, en voelde dat ze er bijna was. Ze vroeg haar meester wanneer ze dat moment van verlichting kon bereiken. Haar meester zei, dat het zal gebeuren bij haar volgende incarnatie als man. Dat wilde ze niet. Ze vervloekte zichzelf dat ze ooit en te nimmer een man zal worden. Met als gevolg dat ze ook nooit de verlichting heeft bereikt, maar juist andere vrouwen helpt om hun verlichting te bereiken. Haar naam is Kwan Yin, de vrouwelijke Boddhisatwa in China.

€ 13.20


Artikelcode: zSBZ016-A bruin