Home     Beeld Yogiman Orang Malu (de huilende Boeddha)
Beeld Yogiman Orang Malu (de huilende Boeddha)

Beeld Yogiman Orang Malu (de huilende Boeddha)


Beeld Yogiman Orang Malu (de huilende Boeddha)


hout


De Yogiman vindt zijn oorsprong in landen als Indonesie en India en stelt een in zichzelf gekeerde, mediterende man voor. Hij wordt ook wel de “the weeping Buddha” genoemd, de Boeddha die huilt om het leed van de wereld. Maar de Yogiman is in zijn hart gelukkig, hij heeft vrede met zichzelf gevonden. Als je zijn hoofd naar je toekeert en hem beter aankijkt, dan ontdek je ook zijn lachende gezicht: de handen zijn tanden, het hoofd is zijn neus en de oren zijn de ogen.

Aan de achterkant van de Yogiman ontdek je de vorm van een hart, dit staat voor leven en kracht. Aan de zijkant (de armen) zie je de vorm van een foetus, dit staat voor reinheid en een nieuw begin. Van de Yogiman wordt gezegd dat hij al het kwade buiten de deur houdt wanneer hij met zijn rug naar de deur (hoofdingang) toe wordt geplaatst. Door dagelijks de Yogiman’s rug te aaien en door de Yogiman goed te behandelen worden volgens de legenden je zorgen weggenomen en groeit het zelfvertrouwen.
Zet de yogiman juist met zijn gezicht naar de deur, omdat alles wat hem passeert dan van positieve kracht voorzien wordt. Zijn lach naar de deur, zijn hart in het huis. Als men hem van zijn hoofd naar zijn rug toe streelt meent dat de verlegenheid weg en wordt men behoedt tegen het kwade. Als je de Yogiman in de zon of dicht bij de verwarming zet kunnen ze scheuren, regelmatig behandelen met teak-olie blijven ze mooi .

€ 6.60


Artikelcode: rudi004